Home

Bestelformulier

 

Aardbei

Aartsengelwortel

Abrikoos

Anijs

Basilicum

Berk

Boerenwormkruid

Bonenkruid

Bosbes

Braam

Brandnetel

Cichorei

Dadel

Dille

Dragon

Duizendblad

Eik

Ereprijs

Framboos

Gerst

Gezegende Distel

Goudsbloem

Guldenroede

Hazelaar

Heemst

Helmkruid

Herderstasje

Hulst

Hyssop

Iers Mos

Kamille

Kattedoorn

Klein Hoefblad

Klit

Knoflook

Kokosnoot

Kool

Koriander

Lavendel

Lelietje van Dalen

Lepelblad

LieveVrouweBedstro

Longkruid

Madelief

Marjoraan

Maretak

Meidoorn

Melisse

Mierik

Moeras Spirea

Nagelkruid

Ogentroost

Paardenbloem

PaardenKastanje

Peen

Pepermunt

Pinksterbloem

Populier

Ramenas

Robertskruid

Ruit

Salie

Sanikel

Selderij

St. Janskruid

Sleedoorn

Sleutelbloem

Smalle Weegbree

Stinkende Gouwe

Thijm

Ui

Valeriaan

Valkruid

Venkel

Viooltje

Vlier

Vrouwenmantel

Walnoot

Witte Dovenetel

Witte Munt

Zeepkruid

Zuurbes

 

   

Andijvie

 

Cichorium endivia

 
 

Recept

Rauwe Andijvie Stamppot met Spekjes

- Pond Andijvie

- Kilootje Kruimige Aardappels

- Dubbelpak Gerookte Spekjes

- Melk

- Peper en Zout

- Stamper

 

Andijvie goed wassen en contoleren op beestjes. Fijn snijden (bv in reepjes)

Aardappels schillen en in stukken snijden, 30 minuutjes koken.

In de tussentijd de Spekjes goed Uitbakken in een klein beetje Olijfolie (er komt al veel vet van de Spekjes af, dus heeft U een Anti- Aanbak Koekenpan dan hoeft U geen Olie te gebruiken)

 

Dan in een Hoge Pan de Aardappels Fijnstampen, en wat smeu´ger maken met een paar scheuten Halfvolle Melk, de Rauwe Andijvie erdoor Roeren/Prakken, de Spekjes erdoor Roeren en op Smaak brengen met Peper en Zout.

 

Eet Smakelijk!

 

 
Andijvie is een Bladgroente die Rauw in een lekkere Stamppot of gekookt gegeten kan worden. Het gele Hart, alsmede de Bladeren kunnen in een Salade verwerkt worden.

Andijvie staat bekend als Hartversterkend en bevat ook bitterstof wat ook weer opwekkend werkt op de Lever en Gal sappen. Het bevordert de Spijsvertering! Andijvie is Rijk aan Energetische waarde: Het bevat veel Calcium, wat IJzer, Vitamine A, C, B1 en B2, Caroteen en is rijk aan Mineralen.

Andijvie houdt van Voedzame Grond. Je zaait er snel teveel van. Ga je Ecologisch Tuinieren? Goede buren van deze Plant zijn: Aardappel, Aardbei, Asperge, Boon, Erwt, Knolvenkel, Komkommer, Kool Prei, Radijs en Schorseneer, Selderij, Spinazie en Ui.

Voor de Zomerteelt kan je in Maart onder Glas Zaaien, niet direct buiten  omdat Andijvie de eerste maand veel warmte nodig heeft. In Mei kan je ze dan Uitplanten in de Volle Grond, en vanaf Juli Oogsten (en Eten).

 

 

 

web counter
www.000webhost.com